2015. június 9., kedd

3.nap: 2015. jún. 5.

A mai reggeli tükörtojás, áfonya és eperlekvár, vaj, szalámi és kenyér volt, amihez isteni finom citromos, mentás teát kaptunk. Nekem ez volt a kedvencem.
Ezután elindultunk a Körösfői iskolába, ahol egy zenés, irodalmi műsort adtunk elő az ott tanuló gyerekekkel együtt a nemzeti összetartozás napja alkalmából. A rövid műsor után átadtuk az ajándékokat a gyerekeknek, amelyeket örömmel fogadták. Sok barátot szereztünk, és a Facebook segítségével tartjuk is velük a kapcsolatot.
Kolozsvár volt a következő úticélunk. Megnéztük a főtéren álló Mátyás szobrot és a gótikus stílusban épült templomot. Mátyás király szülőházát is meglátogattuk, egy mondával emlékeztünk meg az igazságos Mátyás királyról. A városban nagy sétát tettünk. A Farkas utcai templomba sajnos nem tudtunk bemenni a tatarozás miatt, de az előtte álló Kolozsvári testvérek Sárkányölő Szent György szobrát megnéztük. Egy ortodox templomba is bementünk, itt alig volt szék, a fal pedig tele volt plafonig érő ikonokkal.
Ezután pedig Mérára mentünk, ott egy tájházat néztünk meg. A kalotaszegi kaputól a festett bútorokon át a tisztaszobáig mindent láthattunk, amiről a hon- és népismeret órákon is tanultunk. Körösfőn megálltunk ajándékokat vásárolni. Ez a nap is élménydúsan telt, sok élménnyel gazdagodtunk, sok emlékkel tértünk haza.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése