2015. június 9., kedd

Útra fel! Indulás 2015. jún. 3. 




1. nap 

Hajnali 4 órakor indultunk útnak, hogy megismerjük "Tündérország egy részét. Izgatottak voltunk, a buszon szeretettel fogadtuk idegenvezetőnket, Tamás bácsit. 
Az első állomás Nagykároly volt. Megtekintettük a Károlyi - kastélyt, majd magyar költőnk Ady Endre egykori gimnáziumához mentünk. Következő állomásunk Petőfi életének fordulópontja volt, hisz a Szarvas- fogadóba vezetett utunk, aminek az ablakából pillantotta meg Szendrey Júliát, majd egy évre rá feleségül vette. 


Második állomásunk Érdmindszent volt, itt Ady Endre szülőházát és kúriát tekintettük meg. Láthattuk azt az ágyat, ahol Ady Endre született. A szobránál verset mondtunk és koszorúztunk. Ezek után Magyarvalkóra vezetett az utunk, a református templomot tekintettük meg, ami régebben katolikus templom volt. Az erdélyi építészet egyik jellegzetes épülete. 
Ezek után megvacsoráztunk, ahol jellegzetes erdélyi ételeket kaptunk, mint például a káposztaleves és a hájas tészta szilvalekvárral.Hazai ízekre emlékeztetett minket a csirkecomb pörkölt. Este elfoglaltuk a szállásunkat egy nagyon otthonos panzióban, ahol szeretettel fogadtak minket. Faragott és festett erdélyi bútorok között hajtottuk álomra a fejünket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése